Rabo Investments neemt een belang in GIGA Storage

Rabobank heeft via haar investeringstak Rabo Investments een minderheidsbelang genomen in de Nederlandse ontwikkelaar van grootschalige batterij-energieopslag GIGA Storage BV.

Rabobank heeft via haar investeringstak Rabo Investments een minderheidsbelang genomen in de Nederlandse ontwikkelaar van grootschalige batterij-energieopslag GIGA Storage BV.

Dat maakten beide partijen op 22 december 2022 bekend. Dit kapitaal stelt GIGA Storage in staat om haar netwerk van grootschalige energieopslag verder uit te breiden. Hiermee draagt GIGA Storage bij aan een flexibel en duurzaam elektriciteitsnet in de Benelux.

GIGA Storage BV heeft, sinds de oprichting in 2018, twee projecten in gebruik genomen en daarnaast een projectenpipeline van 12.500 MWh opgebouwd. De operationele projecten in Lelystad hebben een capaciteit van 57 MWh, waarmee het op dit moment de grootste speler in Nederland is. De pipeline omvat projecten in zowel Nederland als België. Hierbinnen heeft GIGA Storage 420M Wh aan projecten die binnenkort gebouwd zullen gaan worden.

“GIGA Storage is een pionier in de grootschalige energieopslagindustrie in de Benelux. We zijn er trots op onze samenwerking met GIGA verder vorm te geven als investeerder. Hierdoor kunnen zij zowel hun batterijprojecten als het zelf ontwikkelde IT platform substantieel laten groeien om zo de verdere integratie van hernieuwbare energie in het Benelux-elektriciteitsnet te faciliteren”, aldus Francis Quint, Global Head of Rabo Investments.

“Met de Rabobank verwelkomen we de eerste formele investeerder aan onze aandeelhouderstafel. Tot dit moment hebben wij met verschillende informele investeerders – welke allen ook op een andere wijze hebben bijgedragen aan de waarde vorming van het bedrijf – maar ook met diverse crowdfunding-rondes het bedrijf gefinancierd. Met het marktpotentieel voor ons, geloven we dat een financiële partij doorslaggevend kan zijn voor het realiseren van onze doelstellingen.” aldus Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage.

OVER GIGA STORAGE

GIGA Storage is ontwikkelaar, investeerder en operator van grootschalige energieopslagprojecten in Europa. Onze missie is om gas- en kolencentrales versneld af te schakelen. Dit doen wij door grootschalige energieopslagprojecten te realiseren en slim aan te sturen met ons IT-platform. Door deze en toekomstige projecten kunnen meer duurzame energieprojecten worden aangesloten en worden deze ook minder vaak afgeschakeld. Daarnaast dragen we bij aan het efficiënter gebruik van het elektriciteitsnet. Wij zijn in 2018 gestart en marktleider in Nederland.

Contact woordvoering
Tiffany Abati, GIGA Storage Marketing & Communications Manager

+31 6 11530639

tiffany.abati@giga-storage.com
www.giga-storage.com

OVER RABO INVESTMENTS

Rabo Investments (www.raboinvestments.com) is de investeringsfranchise van de Rabobank. Het heeft meer dan € 1,8 miljard geïnvesteerd in de sectoren Food & Agri, Sustainability en Healthcare. Deze investeringen variëren van groeikapitaal voor innovatieve start-ups & scale-ups tot investeringen in gevestigde bedrijven en fondsen. Recente andere investeringen van Rabo Investments in Nederland binnen de Energietransitie zijn econic (December 2022) en een co-investering in Esdec (December 2022).

Contact woordvoering
Malaya van Ruitenbeek, Investment manager

+31 6 29200552

malaya.van.ruitenbeek@rabobank.com
www.raboinvestments.com