Nieuwe CFO bij Energy Storage marktleider GIGA STORAGE KOMT VAN HET MINISTERIE VAN FINANCIëN

Amstelveen, 22 juni 2023 – GIGA Storage, een toonaangevende speler in de energieopslagindustrie, is verheugd om de benoeming van Martin Heerma als de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) aan te kondigen. Martin zal de financiële strategie van het bedrijf gaan leiden en zal een essentiële rol spelen bij het ondersteunen van de groeiplannen van GIGA Storage. Hij was hiervoor werkzaam als plaatsvervangend directeur bij het Ministerie van Financiën, onder andere verantwoordelijk voor de financiering van de Nederlandse staatsschuld. Daarvoor was hij in verschillende rollen werkzaam bij De Nederlandse Bank.

Lars Rupert heeft tot nog toe de functies van CCO en CFO gecombineerd en kan zich nu volledig gaan richten op de business cases en de verdere internationale uitrol van de organisatie.

Met meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector heeft Martin een indrukwekkend trackrecord opgebouwd. Zijn uitgebreide kennis en expertise zullen van onschatbare waarde zijn voor GIGA Storage in de volgende fase van ons bedrijf.

Eergisteren kondigde Tennet aan dat er in 2030 minimaal 9 GW aan batterijcapaciteit nodig is om het Nederlands energienet, ook in de toekomst waarbij er steeds meer duurzame energie komt, stabiel te houden. Dit vraagt om vele miljarden aan investeringen. De uitdaging om voor bedrijven als GIGA Storage dit geld op te halen is één van de belangrijke kritische slagingsfactoren.

CEO Ruud Nijs over de benoeming van Martin Heerma: “We zijn verheugd om Martin te verwelkomen als onze nieuwe CFO. Zijn sterke financiële achtergrond en bewezen leiderschap zullen ons helpen bij het versterken van onze positie in de markt en om in Nederland en Europa marktleider te worden en te blijven. Ons ultieme doel is om instrumenteel te zijn bij het versneld afschakelen van gas- en kolencentrales. Martin’s expertise zal een waardevolle aanvulling zijn op ons team, en ik kijk uit naar de samenwerking met hem.”

Martin Heerma: “Ik ben zeer verheugd om deel uit te gaan maken van het GIGA Storage-team en om samen te gaan werken met het getalenteerde leiderschapsteam, de medewerkers en andere stakeholders van het bedrijf. GIGA Storage heeft een sterke reputatie opgebouwd in de energieopslagindustrie en ik ben vastbesloten om bij te dragen aan het succes. Ook wil ik bijdragen aan de groei van het bedrijf die door grote energieopslagprojecten in Europa gaat zorgen voor een slim en duurzaam elektriciteitsnet.”

OVER GIGA STORAGE

GIGA Storage realiseert grootschalige energieopslag. Er wordt geïnvesteerd in projecten voor zowel optimalisatie van de energievoorziening als netstabiliteit. GIGA Storage heeft als doel om key player van energieopslag in Europa te worden, om zo duurzaam opgewekte energie volledig te kunnen benutten.

Meer informatie?

GIGA Storage:
Tiffany Abati, Marketing & Communication Manager, +31 6 11530639, tiffany.abati@giga-storage.com
www.giga-storage.com