Onze missie

GIGA Storage is een ontwikkelaar, manager en investeerder van energieopslag in grootschalige duurzame projecten in Europa en handelt in energie op de energiehandelsmarkten

Ons doel is om marktleider van duurzame energieopslag in Europa te worden om duurzaam opgewekte energie volledig te kunnen benutten. Om dit doel te halen, hebben wij de ambitie om vóór 2030 in heel Europa 1.5GW batterijopslagcapaciteit te ontwikkelen en te realiseren. Dit kan enkel plaatsvinden door een combinatie van Nederlandse en Europese groei.

Projecten

Met de realisatie van het project GIGA Rhino heeft GIGA Storage ervaring opgedaan. Wij zijn nu bezig met de realisatie van het volgende project GIGA Buffalo.

De Buffalo batterij wordt in 2022 in Lelystad geplaatst, naast GIGA Rhino.

Er is  een uitgebreide pijplijn van projecten en leads die in verschillende fases van ontwikkeling zitten. Een voorbeeld is GIGA Buffalo, waarbij wij aan meerdere energiebedrijven een deel van de opslagcapaciteit zullen gaan verhuren.

GIGA Storage werkt voor haar projecten met een onderverdeling in fasen:

Groeistrategie

De investeringen in batterijen zijn kapitaalsintensief. GIGA Storage is thans bezig met de uitwerking van een financieringsplan dat moet voorzien in voldoende liquiditeit om de realisatie van de toekomstige projecten te versnellen.

De uitgifte van obligatieleningen is daarom mede bedoeld om GIGA Storage klaar te maken voor een grotere investeringsronde. Hiervoor is het van belang om bepaalde locaties vast te leggen, bepaalde voorinvesteringen in projecten naar voren te halen, alsmede de juiste experts aan ons te kunnen binden, om haar te begeleiden in de grotere investeringsronde.